Minőségi szőlő minőségi borokhoz

By | 2015. szeptember 24. csütörtök
Minőségi szőlő

Minőségi szőlő

Hazánk rendkívül híres a minőségi borokról. Sokan azonban nem tudják, hogy ehhez rendkívül jó minőségi szőlő is szükséges, amelynél igen sok tapasztalat kell ahhoz, hogy jó időben szüreteljük le, valamint megfelelő módon dolgozzuk fel és készítsük elő azt a borkészítéshez.

Manapság rengeteg kiváló borszőlő típus kapható a gazdáktól és a kertészeti áruházban, azonban van egy, amelyből remek fehér bort lehet készíteni. Az Ezerfürtű fehér az egyik legkiválóbb fajta, ha fehérbort akarunk készíteni. Ez a típus méltán híres, mivel rengeteg minőségi bor alapanyagaként szolgált az évek során. Az Ezerfürtű egy hazai keresztezésű fajta, amelyet az Ezerjó és a Szürkebarát ötvözéséből állítottak elő. Olyan kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, mint például a közepesen nagy fürtök, melyek átlagtömege 160 gramm, fajtajelleges jó minőségű bor, harmonikus, telt és karakteres íz, valamint egyedi zamatok és utóíz. Ennek a szőlőfajtának van egy kiemelt előnye. Az Ezerfürtű esetében nem kell tartanunk a téli fagyoktól, amely sok más szőlőfajta halálát szokta okozni.