Az olcsó laptop kellemes csalódást fog okozni

Kimagasló teljesítményű notebookok

Minél vékonyabb, annál jobb, de annál drágább is és lehet az a pár milliméter különbség nem ér meg annyit mindenkinek! Az olcsó laptop megkíméli a feleslegesen magas kiadástól. A notebook és a számítógép esetében az a különbség, hogy az egyik hordozható, ám nehezen bővíthető vagy újítható a konfigurációja, míg a számítógép nem hordozható, viszont igény szerint könnyen lehet fejleszteni, a nagyobb teljesítmény érdekében.

Aki vékony, erős, jó hűtéssel ellátott és hosszú akkumulátor-idővel rendelkező notebookot szeretne, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Akinek megfelel az olcsó laptop, ami esetleg egy kicsit vastagabb vagy néhány grammal nehezebb és a dizájnja némileg visszafogottabb, annak tökéletes választás lesz. Ideje levetni azt az előítéletet, hogy ami nem drága, az biztosan gyenge minőségű is!

Sokan csalódnak manapság a drága termékekben, mivel nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Nem is annyira jók, mint ahogy a reklámok ígérik. Egy használt olcsó laptop a működésével bizonyítja, hogy a mai termékek között is megállja a helyét. Nem fagy le, nem lassul le idővel sem. Némi karbantartással még sokáig megőrizheti újszerű állapotban.

Mivel ezek zárt és tömör rendszerek, ezért nagyobb feladatot jelent a hőelvezetés. A hűtőket érdemes a használatukhoz mérten takarítani. El kell belőlük távolítani a port, hogy az alkatrészekhez elég levegő jusson, ezáltal hűtve azokat. Egy alapos portalanítást az olcsó laptop esetében is érdemes elvégezni, ha azt szeretné, hogy jó állapotban működjön még hosszú időn keresztül.

Print Friendly, PDF & Email